Идея на министър: По 15 бона за семействата, които изгубиха близки при потопа в Царево

Идея на министър: По 15 бона за семействата, които изгубиха близки при потопа в Царево
A A+ A++ A

Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството предложение за определяне на еднократна помощ от 15 000 лева за семействата, загубили близък при бедствието в община Царево - това обяви министърът на труда Иванка Шалапатова пред депутатите от ресорната парламентарна комисия:

"На този етап това са четири домакинства, за които предложението на нашия екип е да бъде всяко едно от тях подкрепено с 15 000 лева еднократна помощ. Вие знаете, че с тази помощ всъщност подпомагаме семействата, след като всички въможности са изчерпани и емоционалното и психологическо консултиране е започнало все пак с финансова помощ за посрещането на всички последствия от загубата на живота на близките".

До момента са подадени 41 заявления за отпускане на еднократна помощ. Такава вече е отпусната на едно от пострадалите семейства в максималния размер от 1512 лв., останалите заявления са регистрирани и се обработват. Министър Шалапатова каза, че практиката при бедствия сочи, че в първите дни заявленията не са много, той като хората още са под въздействието на случилото се. Заедно с екип от Агенцията за социално подпомагане тя ще посети Царево в края на седмицата, за да се анализира ефекта от предприетите до момента мерки в подкрепа на пострадалите.

#Царево #kатастрофални наводнения #Иванка Шалапатова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници