Хакнаха профила на Марк Зукърбърг във „Фейсбук“

Хакнаха профила на Марк Зукърбърг във „Фейсбук“
Една от личните снимки на Марк Зукърбърг, които станаха публично достояние след пробива в защитите на „Фейсбук“. Снимка: Profit.bg
A A+ A++ A

Хакери успяха да разбият защитите на профила във „Фейсбук“ на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг и направиха негови лични снимки обществено достояние.

Много хора се оказаха жертва на дупките в защитите на „Фейсбук“, включително и самият му основател Марк Зукърбърг, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Лични снимки, публикувани в социалната мрежа в закрит режим, се оказаха достъпни за всички потребители в интернет.

Уязвимо място в социалната мрежа бе разкрито няколко дни след подписването на споразумение между Facebook и властите в САЩ за затягане на контрола за работа с личните данни на потребителите.

Въпреки това на 27 ноември анонимен потребител публикува в уеб форума Bodybuilding.com подробни инструкции за това как да се преодолее закритият режим при разглеждане на снимки. Схемата бързо доби популярност.

От „Фейсбук“ признаха за изтичането, но не уточниха колко потребители са пострадали от несанкционирания достъп.

В изявление компанията обяви, че става дума за „ограничен брой снимки“ и увери, че „сигурността на потребителите е основен приоритет“ за тях.

Самият Зукърбърг призна в блога си за „куп грешки“ и заяви, че „Фейсбук“ трябва да отдели повече внимание на сигурността.

#социална мрежа #САЩ #снимки #профил #защита #Фейсбук #Марк Зукърбърг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »