Скъпата вода на 13 общини влезе в съда

Скъпата вода на 13 общини влезе в съда
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) протестира решение на Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цените на водата в общините: Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево.

Върховна административна прокуратура (ВАП) изпрати по компетентност на Софийска градска прокуратура (СГП) административна преписка на КЕВР относно нейно решение №БП-Ц-17/29.07.2022 г. На 29.08.2022 г. СГП протестира пред Административен съд София - град решението.

Според СГП решението е незаконосъобразно и е поискана неговата отмяна.

Също така СГП е направила особено искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на КЕВР, тъй като в противен случай изпълнението на протестираното решение би причинило значителна и труднопоправима имуществена вреда на жители на област Бургас, изразяваща се в заплащане на изключително завишени цени за “ВиК услуги”.

Ползваните от КЕВР данни относно доходите на жителите на област Бургас за извършването на анализ на социалната поносимост на цените на “ВиК услугите” са неотносими. Не е ясно как КЕВР е определила средно месечния доход на лице от домакинство за годините: 2022 г. - 2026 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници