Страхотна събота! На морето - рай (ВИДЕО ПРОГНОЗА)

Страхотна събота! На морето - рай (ВИДЕО ПРОГНОЗА)
Pixabay
A A+ A++ A

В съботния ден очакваме чудесно време за разходки и туризъм. Ще е предимно слънчево и топло, а максималните температури ще се повишат и очакваните им стойности ще са между 30-34°С, по-високи на места в Горнотракийската низина и Северозападна България – до 33-34°С. Вятърът в цялата страна ще е слаб до умерен от изток.

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота облачността постепенно ще се разкъсва и ще намалява до ясно време. Повече облаци очакваме в крайните югоизточни райони, където до полунощ са възможни слаби валежи. 

През деня ще е предимно слънчево и топло. Максимални температури на въздуха 29-32°С, на морската вода – 25-27°С. Вълнението ще е слабо – до 1-2 бала. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Времето в София

През нощта срещу събота времето в столицата ще е предимно ясно и тихо, но ще захладнее. Минималните температури ще се понижат и ще са между 14-15°С. 

Денят ще започне със слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните им стойности ще са около 30°С.

Времето в планините

Очаква ни чудесно време за разходки и туризъм. Денят ще започне със слънце. Следобед повече облаци очакваме в Рило-Родопският масиви, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максимална температура на височина 1200-1300 метра около 24-23°, на 2000 метра - около 16°.

Времето на Балканите

През следващите 24 часа въздушната маса на Балканите ще се стабилизира, а валежите ще са на по-малко места. Времето в повечето райони ще е слънчево и топло. Очакваме и ново повишение на дневните температури.

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници