Руското МВР дава 1 млн. рубли за помощ при задържане командирите на "Азов"

Руското МВР дава 1 млн. рубли за помощ при задържане командирите на "Азов"
МВД - РФ
A A+ A++ A

Руското министерство на вътрешните работи обяви награда от един милион рубли за съдействие при задържането на командирите на украинския национален батальон "Азов"  Константин Немичев и Сергей Величко, обвинени в изтезания на руски военни, съобщава пресцентърът на ведомството, цитиран от РИА Новости.

Отбелязва се, че и двамата са изтезавали руски военнослужещи и са ги убивали с особена жестокост. През май Немичев и Величко бяха обявени за междудържавно издирване и съдът ги арестува задочно.

"За съдействие при задържането на всеки от тях е обявена награда в размер на един милион рубли", казаха от МВР.

И двамата командири на Азов са родом от Харков, Величко е роден през 1994 г., Немичев е с две години по-млад. В Русия те бяха включени във федералния списък на "Десет особено опасни издирвани престъпници". Според Следствения комитет те са замесени в посегателството върху живота на най-малко осем руски войници.

Специалното подразделение "Азов" на Националната гвардия на Украйна беше създадено след държавния преврат през 2014 г. Той включваше радикали, които се придържаха към расистки и неонацистки възгледи - не само граждани на Украйна, но и наемници от други страни. "Азов" участва в украинската военна операция в Донбас. През 2015 г. Руският следствен комитет образува наказателно дело срещу свои бойци за отвличания, изтезания и използване на забранени средства и методи за водене на война.

Още в хода на специалната военна операция в Донбас станаха известни множество доказателства за престъпленията на „азовците“, по-специално изтезанията и бруталните убийства на цивилни и затворници. Освен това бойците бяха прикрити от населението като жив щит. В началото на август Върховният съд на Русия призна Националния батальон за терористична организация.

 


 

#АЗОВ #азовци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници