Станишев призова всички партии да заявят дали ще се коалират с ГЕРБ

Станишев призова всички партии да заявят дали ще се коалират с ГЕРБ
В Русе Сергай Станишев участва във форум на тема „Младежка безработица" и положи цветя на мястото, където преди 100 години е поставено началото на младежкото социалистическо движение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички партии да обявят дали са готови на коалиция с ГЕРБ за парламентарните избори през 2013 г., призова председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

„Всяка партия, която иска доверие от хората, да каже: „Аз искам доверието във вас, защото ще правя първо, второ и трето, и четвърто - ще правя коалиция с ГЕРБ. Това е най-важният политически въпрос в България. Хората трябва да знаят кой какво ще прави след изборите. Да го кажат ясно, а не да шикалкавят," заяви в Русе Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на левицата бе категоричен, че докато той е председател на БСП, партията няма да се коалира с ГЕРБ.

Сергей Станишев обясни, че има три ясни стълба от политиката за младежта, които БСП ще отстоява - образование, което да е основа за бъдеща конкурентоспособност, политиката за заетост за младите хора и политика за младите семейства.

Той посети крайдунавския град по повод честването на 100-годишнината от създаването на Младежкото социалистическо движение в България.

Сергай Станишев участва във форум на тема „Младежка безработица" и положи цветя на мястото, където преди 100 години е поставено началото на младежкото социалистическо движение.

Програмата предвиждаше да бъде открита премахнатата преди време паметна плоча. Проблемът обаче е, че поставянето й няма да е законно, тъй като трябва да има схема по реда на закона за устройството на територията и решение на Общинския съвет.

„Трябва да има всички законни изисквания за поставянето й и аз като бивш кмет разбирам това," каза председателят на общинското ръководство на БСП и бивш кмет на Русе Божидар Йотов.

#Сергей Станишев #президент на ПЕС #председател на БСП #Русе #младежка безработица #Бойко Борисов #премиер на България #ГЕРБ #коалиция #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници