Свидетели разказаха за кошмара с автобус с деца на АМ Тракия

Свидетели разказаха за кошмара с автобус с деца на АМ Тракия
A A+ A++ A

Това, което видях, беше доста неприятна гледка - ревящи деца, викове, крясъци, пълен ужас, сподели в интервю за Нова телевизия Теодор Бочев, който наскоро подаде оставка като член на Управителния съвет на Сдружение „Ботев“.

Той разказа как се е опитвал да успокои три деца, които били целите в кръв и повтаряли „тате, тате“, сочейки към мъж, който бил в много тежко състояние. 

„Слязох долу и видях, че е в съзнание. Върнах се при децата и ги успокоих. Моля се той да е добре”, каза Бочев, който е сред най-известните фенове на пловдивския „Ботев“.
 
“Както пътувахме, стана рязко задръстване. Когато стигнахме мястото, видях, че е катастрофа с автобус. Свалих прозореца и питах дали можем да помогнем. Казаха ни, че можем да извозваме хора до болницата.  Имаше пожарникари и полицаи, но нямаше никакви линейки”, разказа той.

“Видях, че и мой приятел, който беше тръгнал по-рано, също е спрял да помага.  Тогава с бинтове и марли от аптечките започнахме да помагаме“, добавя футболният запалянко, превърнал се в герой. 

По думите му първият,  оказал помощ на пострадалите, е лекар, карал зад автобуса.

“Първото нещо, което видях бяха няколко дечица. Спирайки, видях рейс, от който излазваха дечица в ужасно състояние. Взех аптечката и тръгнах да тичам към рейса”, разказа финансистът Живко Стамболиев, друг свидетел на тежкия инцидент.

Благодарение на лекаря, който е бил на място, помощта е била организирана и той е давал насоки как да бъде помогнато на пострадалите, разказа още очевидецът.

“Ситуацията беше ужасна! За първи път изпитвам такъв ужас!”, сподели Стамболиев.

#катастрофа с автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници