Шофьорът и екскурзоводката са с най-тежки травми след адското падане на рейс в дере

Шофьорът и екскурзоводката са с най-тежки травми след адското падане на рейс в дере
A A+ A++ A

Най-тежко пострадали от катастрофата с бургаски автобус, която вчера погуби живота на жена, а други 19 бяха ранени, след като возилото се озова в канавката на пътя след Свиленград, са шофьорът и екскурзоводката. Те са със счупени ломбални прешлени. Това каза пред журналисти директорът на УМБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов. В болницата под негово ръководство са настанени общо 9 бургазлии, а тази сутрин кметът на Бургас Димитър Николов пристигна на място, за да посети пострадалите. Той и д-р Гелов дадоха информация за случващото се.

„Шофьорът е с фрактура на втория ломбален прешлен, но няма неврологична симптоматика, движи крайниците си без проблем. Екскурзоводката е с два счупени прешлена, но също има моторна дейност. Останалите пациенти са със сравнително по-леки наранявания – основно фрактури. Всички са стабилни”, увери директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов.

Кметът на Бургас отново подчерта, че който от пострадалите иска да бъде транспортиран към Бургас, транспортът е осигурен. Към момента обаче спешна нужда за това няма, тъй като условията в Хасково са много добри.

„Снощи прибрахме с автобус хората, които не бяха пострадали от катастрофа – общо 17 човека. След малко аз и екипа ми потегляме за Харманли и Свиленград, за да видя останалите наши съграждани в какво състояние са и да вземем решение как да процедираме оттук нататък. В Харманли са настанени 6 пациенти. Двете пострадали деца са там, те са на 10 и на 14 години и за щастие са в много добро състояние. Рентгените и скенерите показват, че нямат никакви увреждания”, коментира от своя страна Димитър Николов.

#катастрофа с автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници