Такситата в София поскъпват с 20% през ноември

Такситата в София поскъпват с 20% през ноември
Средно с 20% ще се увеличат цените на таксиметровите услуги в София през ноември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средно с 20% ще се увеличат цените на таксиметровите услуги в София през ноември.

Това е първото сериозно вдигане на цените от 2007 г., като дневната тарифа на такситата ще скочи до 75 ст. на километър, а нощната – до 90 ст./км, предаде БНТ.

Освен в цената за пробег, увеличение ще има и при цените за повикване и престой. От таксиметровия бранш били отхвърлили възможни варианти за картелно споразумение помежду им.

Обяснението за вдигането на тарифите е, че това винаги се случва, когато най-големият играч в бранша реши. И докато преди няколко години опитите това да стане бяха неуспешни, сега било 100% сигурно.

„Идва момент, в който цените не могат да останат същите, просто таксиметровите шофьори не могат да изкарат лизинга, не могат да изкарат за вкъщи, за поддръжка на автомобила и за данъци," коментира съпредседателят на СНЦ „СЪЮЗ ТАКСИ" Eмил Игнатов.

„Дължината на пълния среден курс в София след пускането на последната отсечка от метрото се съкрати и падна така, че особена разлика в крайната цена за клиентите няма да има," увери Ромео Цанков, член на Национална федерация на таксиметровите водачи, която обединява по-малките фирми.

#такси #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници