Тройният убиец от Рогош стрелял в близките, дори когато вече били мъртви

Тройният убиец от Рогош стрелял в близките, дори когато вече били мъртви
A A+ A++ A

Тройното убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първоначални данни стрелецът е техен роднина, а тройното убийство е извършено след скандал за наследство. Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка. 

Причината за спора е кой да наследи фамилна къща, предава Нова тв.

"Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях”, разказват очевидци.

"Стрелецът е задържан. Полицията продължава действия по разследване на случая”, каза Величка Величкова, кмет на село рогош.

Повече от 20 години тлеел спорът за имот между Николай Манолов и 71-годишния му чичо Енчо Манолов. Кавгата била за къщата в етническата махала на пловдивското село Рогош, в която живеела фамилията.

Братът на убития Енчо - Методи, който е баща на извършителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и в момента живее на друго място в махалата. 

Имало и съдебно решение, според което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя изглежда стегната и поддържана, а входната врата е от масивно желязо.

Ден преди жестокото убийство отново пламнал скандал между чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота надвечер по-младия мъж извадил пушка и я насочил към 71-годишния си роднина. Най-напред застрелял него, а след това двамата му синове - Стефана 45 г. и Веселин - на 50. За зла участ на гости била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници