БСП няма да наказва тримата министри, но се разграничава от тях

БСП няма да наказва тримата министри, но се разграничава от тях
БСП
A A+ A++ A

Националният съвет на БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинет - Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева. Това заяви на брифинг лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По думите ѝ те са нарушили устава на партията и участват в новата власт само в личното си качество. 

Тя допълни, че не са имали намерения тримата да бъдат изключвани и остават членове на партията. „Позицията ни по отношение на тримата министри е, че се разграничаваме от тях, не носим никаква отговорност на действията им“, категорична бе Нинова. Същото се отнася и за зам.-министри, областни управители и зам.-областни управители, които са членове на БСП, но са поели постове в служебната власт без разрешение от партийното ръководство.

„Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, които и да са те, и в частност на БСП“, изтъкна лидерът на социалистите.

Националният съвет на БСП се събра днес, за да формулира стратегията и приоритетите на левицата за предстоящите избори.

Промени в коалиционната структура

Стана ясно още, че Националният съвет на левицата е одобрил водачите на листите, местата на гражданските квоти и коалиционните партньори. Имена обаче все още не се споменават, освен това на Борислав Гуцанов, който ще бъде председател на предизборния щаб.

„Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите“, заяви Нинова, цитирана от БНТ.

Тя подчерта, че има промени в коалиционната структура на БСП за България. „В коалицията остават тракийските дружества и „Екогласност“, отпадат „Нова зора“ и комунистическата партия, но подписваме нови споразумения за подкрепа. БСП ще се яви на изборите в коалиция с около 10 партии“. 

 

#"БСП за България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници