Асен Василев сед срещата с БСП: Вярвам, че ще успеем да направим правителство, работещо за България,

Асен Василев сед срещата с БСП: Вярвам, че ще успеем да направим правителство, работещо за България,
A A+ A++ A

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, каза вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е и предложението за премиер на "Продължаваме Промяната" при връчения от президента мандат за съставяне на кабинет в рамките на действащия парламент. Изявлението му беше направено след среща между "Продължаваме Промяната" и БСП в кулоарите на парламента.

Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството, също така постигнахме съгласие да се изготви в много кратни срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с много ясни срокове и ангажименти за това какво се случва до края на годината като реформи и като необходими дейности, каза Асен Василев.

Дадохме си ясна сметка за слабостите, които проявихме, една от тях беше, че не подготвихме от самото начало ясна програма със задачи и срокове, каза след срещата Корнелия Нинова, председател на БСП. Разбрахме се екипи от по трима души да изготвят такава програма с политически приоритети, но и конкретна законодателна програма за шест месеца, посочи тя.

Източник: БТА

#Асен Василев #ново правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »