Румен Петков: ГЕРБ ще изгонят и руснаците, и американците

Румен Петков: ГЕРБ ще изгонят и руснаците, и американците
Бившият вътрешен министър подчерта, че главният въпрос в референдума за АЕЦ „Белене“ трябва да бъде за енергийното развитие на България. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ е единственото в света, което е в състояние да изгони и руснаци, и американци, заяви бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков по повод казуса с проекта за АЕЦ „Белене“.

Според Петков ГЕРБ разбират своя провал в енергийната политика и се опитват да си върнат доверието на обществото, но не ставало така, защото с „непочтеност се изпада от политиката“, предаде Нова телевизия.

Бившият вътрешен министър подчерта, че главният въпрос в референдума за АЕЦ „Белене“ трябва да бъде за енергийното развитие на България.

Петков припомни, че инвеститорът е на български терен повече от шест месеца, а все още не е проверен.

„Аз съм смаян от неподготвеността и абсурдните твърдения на премиера, че тепърва ще възложим на службите да го проверяват. Не може инвеститор за стратегически проект като „Белене“ да бъде проверяван шест месеца след като е изявил интерес да го изгради. Тази компания трябваше да бъде проверена през февруари“, подчерта депутатът.

Във връзка със създадената по предложение на Яне Янев от РЗС временна парламентарна комисия, която ще разследва енергийните договори, подписани от Румен Овчаров до Трайчо Трайков, Петков заяви, че „няма нещо, с което Яне Янев да се е захванал и да е изглеждало сериозно в очите на хората“.

#проверка #разследване #Яне Янев #комисия #АЕЦ „Белене“ #ГЕРБ #Кабинет #правителство #политика #енергетика #американци #руснаци #инвеститор #министър на вътрешните работи #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници