Неуспехът на "Продължаваме промяната" - заради хайката за депутати

Неуспехът на "Продължаваме промяната"  - заради хайката за депутати
A A+ A++ A

"Обикновено парламентът се владее от управляващите, а улицата - от опозицията, а в България имаме парадоксалната ситуация, при която това е обратното". 

С тази констатация започна в предаването "Неделя 150" анализа си на актуалната политическа ситуация Боряна Димитрова, управител на "Алфа рисърч".

Тя подчерта, че последните социологически данни сочат, че има "укротяване на ръста на "Възраждане":

"Разделянето на ляво-русофилското пространство между БСП, "Български възход" на Стефан Янев и "Възраждане".

Друга ясна тенденция, видима от социологическото проучване, е продължаващият регрес на "Има такъв народ".

"Продължаваме промяната" пое грешен подход на търсене на отделни депутати, който не им донесе успех, посочи тя и добави:

"Това е неправилна политическа стратегия. Това беше пример на пожелателно мислене. Тезата, че е възможно голямо мнозинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е възможно да се получи различна ситуация в следващ парламент. Възможно е ПП да бъде отново първа политическа сила, но с крехко мнозинство пред втората, третата и с доста фрагментиран парламент". 

Според социоложката оценката "Много добър 5", която постави на правителството си премиерът Кирил Петков, е признак, че на хоризонта се задават предсрочни избори.

По думите на Боряна Димитрова политиците, правейки своите изявления сега, трябва ясно да знаят, че след изборите ще трябва отново да мислят за това какъв тип мнозинства ще могат да бъдат направени:

"Защото зад тези мнозинства стоят определен тип избиратели. Колкото по-добре познават избирателите си, толкова по-адекватна може да бъде политиката им".  

 

 

#ПП ПП #Боряна Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите