Обама и Ромни в кипяща подготовка за втория дебат

Обама и Ромни в кипяща подготовка за втория дебат
Двамата опоненти за Белия дом Барак Обама и Мит Ромни заедно с техните близки след провеждането на първия дебат. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Във вторник вечерта ще се състои вторият предизборен телевизионен дебат между претендентите за президентския пост в САЩ Барак Обама и Мит Ромни.

Въпросите ще бъдат задавани директно от публиката, която е съставена от предварително подбрани избиратели, които все още не са решили за кого ще гласуват, предаде информационна агенция „Фокус".

Съветниците на американския президент Барак Обама посочват, че той ще се представи много по-силно по време на втория дебат.

Обама бе подложен на сериозни критики след първия дебат на 3 октомври за това, че е изглеждал апатичен и лошо подготвен срещу републиканеца Мит Ромни, който е бил много по-ангажиран и агресивен.

Лошото представяне на президента доведе до увеличаване на подкрепата за републиканския му опонент, като в момента шансовете за победа на двамата кандидати са практически равни.

Според последни проучвания на общественото мнение обаче Барак Обама запазва лека преднина пред републиканския си противник Мит Ромни.

Три седмици преди изборите на 6 ноември,Обама води Ромни с 2%, с 47% подкрепа от вероятните американски гласоподаватели в общонационално проучване, докато бившият губернатор на Масачузетс получава 45%.

Лекото предимство на настоящия президент се увеличи внеделя, когато той излезе пред Ромни с 1 пункт, след като беше изостанал след решителната победа на републиканеца на първия дебат на 3 октомври.

Междувременно бе съобщено, че републиканецът Мит Ромни е събрал над 170 млн. долара от дарения през септември.

Това е рекордна сума за неговата предизборна кампания, но все още е по-малко от събраните от Барак Обама дарения от 181 млн. долара за същия период.

#Президент на САЩ #дебат #Денвър #Мит Ромни #САЩ #Барак Обама #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници