Гроздан Караджов: Бутаме кея край Догансарай в Росенец

Гроздан Караджов: Бутаме кея край Догансарай в Росенец
A A+ A++ A

Дирекция национален строителен контрол се престраши след продължили с години сигнали и излезе с категорично становище по темата за порасналия без документи кей край лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в Росенец. На 23 юни РДНСК-Бургас е издала констативен протокол, с който обявява кея край резиденцията за незаконен. На това основание ще бъде издадена и заповед за премахване на незаконно строителство.

Това става ясно от пост на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов в профила му във Фейсбук. Възможно е документите да бъдат обжалвани, но това е първа стъпка към премахване на кея. За него тече и прокурорска проверка заради съмнения за проблемни документи.

От констативния акт, публикуван от Караджов, става ясно, че заключението за незаконно строителство е направено на базата на серия отсъстващи документи. За обекта, изграден от фирма  „Хермес Солар“, няма представен одобрен проект, няма издадено разрешение за строеж, няма протокол за определяне на строителна площадка. Не е определена и строителна линия и ниво, не е представена заповедна книга. Представен е само подробен устройствен план, одобрен със заповед на зам.-министър на МРРБ през 2019 г.

При така установената липса на документи РДНСК – Бургас постановяват, че е налице незаконен строеж и следва да започне процедура по премахването му по реда за Закона за устройство на територията.

„Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженерни водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свъшихме каквото сме обещали“, написа в поста си в социалните мрежи Караджов.

„Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от “Има такъв народ”, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на “Росенец”. Иначе “ние сме ДПС”, а всички останали са “Промяната”. По делата им ще ги познаете.“, написа в пост и лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници