Гришо мачкаше янки, но изведнъж травма го накара да се откаже още на старта на Уимбълдън

Гришо мачкаше янки, но изведнъж травма го накара да се откаже още на старта на Уимбълдън
A A+ A++ A

Първата ни ракета Григор Димитров е аут от Уимбълдън 2022. Българинът се контузи по време на мача със Стийв Джонсън (САЩ) на Корт номер 2. Срещата бе от първия кръг и бе излъчена по Евроспорт 2. Гришо е 21-и в ранглистата, а Джонсън е 93-и.

Стийв поведе с 2:1 гейма до първата почивка в спора (без пробиви, американецът отрази една възможност за брейк). Джонсън парира нови 2 възможности за пробив, за да поведе с 3:2 гейма. Гришо продължи да играе по-добре и пробивът стана факт за 4:3 за хасковлията. Сервис-гейм на нула и 5:3. Димитров затвори сета с подаване за 6:4.

Гришо поиска медицински таймаут в началото на втората част. Нашият получи травма в бедрото при изпълнение на сервис. След няколко минутно прекъсване играта бе подновена, но Джонсън поведе с 3:0 гейма (1 пробив). Гришо взе трудно подаването си за 1:3 гейма, явно проблемите с контузията му продължават. Изненадващо се стигна до пробив за 2:3. Стийв обаче записа бърз брейк и сервис-гейм за 5:2.

В този момент Гришо се отказа поради травмата.

Джонсън ще играе във втория кръг на надпреварата срещу победителя от мача между Хенри Лааксонен (Швейцария) и участващия с "уайлд кард" представител на домакините Райън Панистън.

Димитров има един полуфинал на Уимбълдън, но з апореден път се провакя в турнири от Шлема рано-рано, този път контузия го оставя далеч от големите мачове в аристократичния спорт.

#Григор Димитров #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »