Инкасо милионерът Енев още мълчи, съдът може да го пусне

Инкасо милионерът Енев още мълчи, съдът може да го пусне
33-годишният Георги Енев открадна 1,5 млн. лв., собственост на три банки, от инкасо автомобила, който сам охранявал, на 23 юни. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Охранителят Георги Енев, който открадна 1,5 млн. лв. от поверения му инкасо автомобил, може да бъде пуснат на свобода, съобщи наблюдаващият делото прокурор Делян Пинчев.

Все още не е сигурно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу инкасо милионера, но ако обжалва мярката за задържането си, той може да бъде пуснат на свобода, предаде Радио „Фокус"-Пловдив.

33-годишният Георги Енев открадна 1,5 млн. лв., собственост на три банки, от инкасо автомобила, който сам охранявал, на 23 юни.

Според полицията мъжът е действал сам – прехвърлил е парите с общо тегло около 150 кг в багажника на личния си автомобил, след което изчезна.

Георги Енев се предаде на полицията на 5 юли, но отказа да съобщи каквато и да било информация за обира.

„Вариантите са или да се внесе обвинителен акт, или делото да се прекрати. Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне," обясни прокурор Делян Пинчев.

Досега 33-годишният мъж запазва стоическо мълчание и по никакъв начин не помага на разследването. Това е негово право по закон, никой не може да го принуди да говори насила, уточни обвинителят.

До момента не е ясно почти нищо - нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да са други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено.

Не е ясно и дали Георги Енев е имал съучастник и кой е той. Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му.

На 22 октомври изтича срокът на разследването. Има вероятност той да бъде удължен, но това ще прецени наблюдаващият прокурор.

#Георги Енев #инкасо автомобил #обир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници