ЕВН поема щетите от взрива в трафопоста в Бургас

ЕВН поема щетите от взрива в трафопоста в Бургас
Кметът Димитър Николов научил за взрива около 3:10 часа. Той обеща комисия да направи проверка на безопасността на цялата сграда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички разходи за възстановяване на щетите от избухналия трафопост в Бургас ще бъдат поети от електроразпределителното дружество ЕВН, обяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Мощността на трафопоста е била 400 киловолт-ампера. Съоръжението се намира в мазето на жилищна сграда, което е допустимо по Закона за устройство на територията, предаде информационна агенция „Фокус".

В 1:11 часа е получено първото обаждане за спряно електричество в жилищния район.

„Дежурният служител от ЕВН е пристигнал към 1:30 часа и е подменил предпазителя," обясни Димитър Николов.

Кметът каза, че към 3:10 часа му се е обадил дежурният по община и му е съобщил за взрива. На място веднага са били изпратени екипи на Бърза помощ, пожарна и полиция.

В момента се прави проучване какви жалби от живущите в района са подавани. През март месец е правен ремонт на трафопоста и ще бъде направена проверка на извършения ремонт, уточни кметът.

„Ще изпратя комисия, която да направи проверка на цялата сграда. Ако се установи, че е рискова, хората ще бъдат настанени във временно жилище," обясни Димитър Николов.

#взрив в трафопост #Димитър Николов #кмет на Бургас #експлозия #ЕВН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници