Браншова камара "Пътища": Не са платени 3 милиарда на пътните фирми

Браншова камара "Пътища": Не са платени 3 милиарда на пътните фирми
A A+ A++ A

"Ако общият бюджет на АПИ за извършени дейности, е 1 млрд. и 200 млн., в момента, в който пътните фирми са дали фактури на АПИ, са платили 200 млн. ДДС. Може сами да поискате от АПИ справка, за да видите каква част от платените суми отиват към лизингови къщи и т.н.", това заяви Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара "Пътища".

"Към момента от старите задължения, се дължат около 520 млн. по фактурирани дейности и около 1,2 млрд. по започнатите вече 270 участъка от републиканската пътна мрежа, които Народно събрание разпореди на АПИ, тези ремонти да бъдат приключени до 30 септември", продължи той.

"Една част от тях са вече изплатени, една част са изплатени от решението на НС и около 1,7 млрд. се дължат за вече извършени дейности и дейности, които се извършват в момента. Не са платени 3 млрд. на пътните фирми, държа това да стане ясно", подчерта Чайков.

По думите му никой от правителството няма намерение да плати на пътните фирми, като според него причината е, че няма пари в бюджета.

"В новите обявени поръчки за подръжка на пътищата, след съгласувателна процедура с МФ, се съдържат същите дейности, които се водят незаконно строителство", уточни той.

#пътни фирми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници