Петков: И да свалят Никола Минчев - няма да спрем да говорим за Пеевски и да ни уплашат

Петков: И да свалят Никола Минчев - няма да спрем да говорим за Пеевски и да ни уплашат
A A+ A++ A

Вече два часа слушам тази дискусия и през цялото време се чудя защо 120 човека правят най-големият приоритет оставката на Никола Минчев. Явно оставката му е по-важна от цената на тока и пенсиите", това заяви премиерът Кирил Петков от Народно събрание.

"Вие казахте, че това не е важно. Важна е оставката на господин Минчев, който е отличен професионалист. Чувал съм го от устите на хора от ДПС, ГЕРБ, "Възраждане". Може би тогава има друга причина, защото господин Минчев ще води парламента към приемане на закони, като този за КПКОНПИ", продължи премиерът.

"Ако си мислите, че с днешното приемане на оставката на Минчев ще ни притесните и ще се договаряме с вас - няма", каза той към ГЕРБ.

"Ако мислите, че ще спрем да говорим, че Делян Пеевски е един от най-корумпираните българи според Съединените щати - няма да стане", обърна се премиерът към ДПС.

"Може би Ви е страх, че ще бъде гласуван законът за КПКОНПИ. Може би Ви е страх, че Бойко Рашков ще стане председател на КПКОНПИ. Но ако мислите, че когато се гласува оставката на Никола Минчев, ние ще се притесним и ще договаряме с вас - казвам го сега - няма. Ще продължим да говорим за закона "Магнитски", че Делян Пеевски е определян като най-корумпираният човек", коментира премиерът.

"За хората от "Възраждане" - между вас има честни хора, но в момента знам за натиска, който се оказва срещу вас от лидерите на ИТН", каза Петков.

#Кирил Петков #Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници