Сидеров иска референдум и за НАТО, освен за АЕЦ „Белене“

Сидеров иска референдум и за НАТО, освен за АЕЦ „Белене“
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Въпросът дали България да продължава да е член на НАТО, или не, също трябва да бъде включен в референдума, предложи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Според Сидеров конфликтите в Близкия изток всеки момент може да ескалират, а членството на България в НАТО може да се окаже „пушечно месо“, предаде БНР.

„Ние, от „Атака“, сме против каквото ни нареди НАТО, това да направим, защото НАТО може да ни използва като пушечно месо или база за военни действия, която да стане обект и мишена на удари“, коментира Сидеров.

Лидерът на „Атака“ заяви, че преди ден е чул премиерът Борисов да казва, че „каквото ни нареди НАТО, това ще направи“.

След консултациите при президента Росен Плевнелиев стана ясно, че „Атака“ подкрепя провеждането на референдум за развитието на ядрената енергетика с въпроса, формулиран от БСП.

Партията обаче предложи поправки в Закона за референдумите, според които допитванията трябва да бъдат валидни независимо от броя на гласувалите и да могат да се инициират при 200 000 събрани подписа, а не при 500 000, както е сега.

От „Атака“ предложиха референдумът да бъде финансиран само със субсидията на ГЕРБ.

Ако парите не са достатъчни според Волен Сидеров, може да се използват и средства от бюджета на Националната служба „Охрана“.

#субсидия #ГЕРБ #НАТО #Президент на България #Росен Плевнелиев #политически консултации #Волен Сидеров #референдум #БСП #АЕЦ „Белене“ #„Атака“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници