ДСБ против „импровизации“ с данъци върху доходите

ДСБ против „импровизации“ с данъци върху доходите
ДСБ няма да подкрепи „никакви импровизации“ с данъци върху каквито и да било доходи, обяви председателят на партията Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ няма да подкрепи „никакви импровизации“ с данъци върху каквито и да било доходи, обяви председателят на партията Иван Костов.

„ДСБ няма да подкрепи никакви импровизации на тема вдигане на данъчна тежест, особено направени в последния момент и свързани с облагане на каквито и да било доходи, включително и тези от лихви“, каза тъмносиният лидер, цитиран от БГНЕС.

От ДСБ биха се съгласили на обсъждане на промени в данъчните ставки едва когато са налице завършени реформи.

От дясната партия настояват първо да се разбере колко струва издръжката на държавния апарат и производството на държавните услуги в сферата на образование, здравеопазване, сигурност.

„Затова няма да подкрепим данъка върху лихвите по депозитите“, категоричен беше Иван Костов.

Той счита, че един опит да се промени системата за пряко облагане и намаляване по този начин на нетните доходи на хората ще доведе до хаос в системата.

Иван Костов посочи, че след разглеждане на резултатите от срещата с президента Росен Плевнелиев ДСБ остава на същата позиция по въпроса за АЕЦ „Белене“.

„Проследявайки реакциите на всички, които са се изказвали по АЕЦ „Белене“, ние ще изчакаме формулирането на въпроса, като защитаваме своята позиция против референдума като противоконституционен и ще събираме подписи за атакуване на това решение пред Конституционния съд“, заяви още Иван Костов.

#Конституционен съд #референдум #АЕЦ „Белене“ #депозити #данък върху лихвите по депозитите #ДСБ #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници