Тошко Йорданов пак стана хъш, лъсна кубето

Тошко Йорданов пак стана хъш, лъсна кубето
A A+ A++ A

Шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пак обръсна къдриците и се появи с гола глава в парламента. За втори път в рамките на по-малко от година зам.-шефът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов протестно обръсна косата си. Йорданов се появи с “нова прическа” още вчера, малко след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му напуска управляващата коалиция и изтегля министрите си от правителството.

Предишният път, в който Йорданов отново си обръсна главата, бе през август миналата година. Тогава ИТН предложи свое правителство, но единствените му възможни партньори - ИБГНИ отказаха да го подкрепят, а “Демократична България” поставиха условие Петър Илиев, който бе обвинен в плагиатство, да бъде изтеглен като предложение за правосъден министър.

“Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много, няма много дълбоки общочовешки послания, всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група. Подстригал съм си главата, защото така съм решил. Който иска да провери какво сме правили, когато от екипа на Слави сме си подстригвали главите, има чичко Гугъл", каза Йорданов пред Би Ти Ви тогава.

А историята всъщност е следната: Седмица след свалянето на „Хъшове” от ефира на БНТ на 19 февруари 1998 г. в знак на протест Слави, Любен Дилов и всички сценаристи на предаването се подстригаха нула номер. Мястото бе Ларгото между Министерския съвет и президентството. Акцията се казваше „хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта”. Косите бяха събрани в две калъфки за възглавници и хората на Трифонов се опитаха да ги оставят на правителството на Иван Костов и президента Петър Стоянов. Тогава имаше и яростни сражения между поддръжници на „Хъшове” и противници. Имаше полиция. Песента "Студио X", в която всички са с бръснати глави е от онова време, напомня lupa.bg

#Тошко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници