ГЕРБ спечели три от четирите балотажа на частичните избори за кметове

ГЕРБ спечели три от четирите балотажа на частичните избори за кметове
Кандидатите на управляващата партия ГЕРБ спечелиха три от четирите балотажа в неделя, а БСП извоюваха едно кметско място. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатите на управляващата партия ГЕРБ спечелиха три от четирите балотажа в неделя, а БСП извоюваха едно кметско място.

Венцислав Шишманов от ГЕРБ е новият кмет на село Туховища, община Сатовча. В селото общо са гласували 566 гласоподаватели, 9 са невалидните бюлетини. Действителните гласове са 557, като от тях 292 са за кандидата на ГЕРБ, предаде информационна агенция „Фокус".

Кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров спечели изборите в село Пиргово, община Иваново с 623 гласа (58,3%). Кандидатът на Земеделски народен съюз Сталияна Михайлова е събрала 453 гласа (41%).

Милчо Донгов от ГЕРБ спечели изборите в село Ивайло, община Пазарджик. От имащите право на глас 2553 души, до урните са се явили 1135 души (44%). От тях недействителните бюлетини са 39, а действителните 1096.

За Милчо Донгов са гласували 735 души (67,06%), а за Цвятко Спасов, представител на Обединение земеделци, са гласували 361 души (32,9%).

Милен Георгиев от БСП е новият кмет на село Доброплодно, община Ветрино. За него са гласували 328 избиратели, а за конкурентката му Гюлтен Алиева от ДПС – 239. Избирателната активност в селото е 76%. Няма подадени оплаквания и сигнали за нередности.

Преди седмица лидерът на ГЕРБ в Калофер София Димитрова бе освободена от поста заради загубата на партията на местните избори в града.

#ГЕРБ #балотаж #БСП #Сатовча #Пазарджик #Калофер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници