Борисов: От лихвите върху депозитите ще пострадат най-богатите

Борисов: От лихвите върху депозитите ще пострадат най-богатите
Премиерът Бойко Борисов разгледа археологическите обекти по новостроящото се трасе на АМ "Хемус" край Шумен. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

От лихвите върху депозитите ще пострадат най-богатите, а парите от този данък, около 130-140 млн. лева, ще отидат директно за увеличение на минималната работна заплата и пенсиите, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Всичко това, което откриваме и строим, се строи с пари на данъкоплатците, с бюджетни пари, откъде да дойдат при 10% плосък данък и най-ниските данъци в Европа? Искам и българите в другите части на страната да видят какво правим в Северна България", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

В събота премиерът, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на културата Вежди Рашидов и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров инспектираха строежа на автомагистрала „Хемус" в участъка Шумен – Белокопитово и изграждането на трилентовия път Русе – Шумен.

До десетина дни теренът на археологическите разкопки ще бъде освободен и строителството ще може да започне, обеща ръководителят на шуменския археологически екип Станимир Стойчев на министър-председателя.

Строителството й се забави, заради открити по време на работа некропол, жилищни структури, пещи и производствени съоръжения.

Ако не бяхте вие, днес щяхме да открием магистралата, обърна се Борисов към археолозите.

„Вече сме превели 70% аванс от новия милион, отпуснат за разкопките, и заедно с останалите 470 хиляди лева, дадени по-рано смятам, че трябва да се справите, общо 1.36 млн. лв. сме дали.", заяви Павлова.

Според изпълнителя на строителните работи инж. Димчо Димов, до 20 май магистралата ще бъде готова на износващ пласт до силистренския път.

„До месец ще асфалтираме 700 метра от трасето и ще съединим пътното кръстовище, а тук до месец и половина ще започнем да слагаме трошено-каменната настилка", каза Димов.

Той увери премиера, че в меките зимни дни също е възможно да се работи по изкопно-насипните дейности на трасето.

„Искам догодина май да вържем пътя Русе – Шумен и тази част на магистралата", категоричен беше Борисов.

Веднага след това той се срещна и с екипа, който работи по изграждането на трилентов път Русе – Шумен.

За изпълнението на ремонтните дейности до края на 2012 г. са отделени 10 млн. лв., които са около 18% от очакваната стойност на ремонта.

„В следващия бюджет сме заложили пари, знаете, че този път се ползва от огромно количество румънски туристи и трябва да можем да ги заведем до морето, така че действайте", даде наставления премиерът.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Шумен #Русе #Европа #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Белокопитово #Вежди Рашидов #министър на културата #Лазар Лазаров #Агенция „Пътна инфраструктура" #автомагистрала „Хемус"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници