Полицаи: Доверието ни към Цветанов се изчерпа

Полицаи: Доверието ни към Цветанов се изчерпа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искаме да кажем на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов: „Не сме доволни!", което не изключва протест, заяви Илия Кузманов, член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

„При положение, че нито едно от нашите искания не е разгледано, че никой не иска да обсъжда с нас това, което сме поставили на масата на преговорите, че се говори за направени отстъпки”, добави Кузманов на брифинг на тема „Социалния диалог в МВР или как СФСМВР се превърна в неудобния синдикат?", предаде БГНЕС.

„Не сме агресивни, а енергични, нашият синдикат от над 7000 члена не е лидерски, федерацията ни е активна, действаща и не е манипулирана, имаме членове от Резово до Видин и от Петрич до Добрич”, уточни той.

„Изчерпано е доверието – това е. Това са хора, обединени по един професионален принцип – при нас членуват и пожарникари, и полицаи, и лица на трудови правоотношения и всички те искат промяна”, подчерта синдикалистът.

Може би, ще има новина, когато на 19 октомври т.г. се върнем от международна среща на Европейския полицейски съюз, която ще се проведе в Белград, добави Кузманов.

„Писмото, с което получихме наскоро за прекратяване на споразумението с ръководството на МВР бе без мотиви, не ни бяха обяснени причините. Стачка не сме правили, но протестът ни бе със спазване на всички правила. Досега никой не ни е казвал, че с протеста сме нарушили закон или подзаконов акт", е позицията на Валентин Попов, председател на СФСМВР.

Попов припомни, че мнението на министъра е, че организирането на протести е проява на гражданско зрялост.

„Диалог с останалите синдикални организации на моменти имахме – сега те вкарват като искания компенсиране на доходите, а ние говорим за увеличение на възнагражденията”, посочи той.

„Нека не отделяме диалога и преговорите от протестите – те са част от един процес. Но ако някой твърди, че излизането на законен, цивилизационен протест е нещо нередно, нека погледне европейските столици през последните два месеца”, каза още председателят на СФСМВР.

„Чух, че в резултат на взаимни отстъпки при договаряне е постигнат резултатът с прословутите 60 лв. към порциона. Въпросът ми е каква точно отстъпка направи нашият социален партньор – политическото ръководство на МВР”, пита той.

„На мен не са ми известни никакви отстъпки от тяхна страна. На конференция 10 и 11 ноември т.г. предстои да се събере федеративния ни съвет, върховния ръководен орган на федерацията между две конференции. Това е форматът, в който ще се вземе решение какво правим от тези дати нататък. Днес продължаваме да настояваме да продължи двустранния диалог с министерството. Последното ни писмо е от 9-ти октомври този месец до министъра”, допъли Валентин Попов.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Синдикалната федерация на служителите в МВР #СФСМВР #МВР #Видин #Петрич #Добрич #Белград #полицаи #пожарникари #протест #Валентин Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници