Проф. Иво Христов: Да сменим девиза на НС с: "Каква я мислихме, каква стана"

Проф. Иво Христов: Да сменим девиза на НС с: "Каква я мислихме, каква стана"
A A+ A++ A

"Резултатите от социологическите проучвания, излезли в последните дни, според които "Продължаваме промяната" губи обществено доверие, а ГЕРБ го възстановява, могат да бъдат обяснени с къса памет и инфантилна наивност." Това заяви пред проф. Иво Христов, бивш депутат от "БСП за България", пред БНР.

По думите му не се оправдават очакванията на хората да се реализират обещанията на ПП за коренна промяна на модела на управление на държавата.

"Имам усещане за дежа вю. На Народното събрание можем да сложим хубавата българска поговорка "Каква я мислѝхме, каква станá. Правителството изпълнява геополитическа поръчка. Тя е проста и ясна - никакви енергийни доставки от Русия и никакви ресурси за Русия. Това е част от общия геополитически натиск, който се осъществява в контекста на битката САЩ - Русия на източноевропейски терен", коментира проф. Христов. 

Според него "Газпром" не е спрял доставките на газ за България, само е искал да се плаща в рубли за доставките.

Проф. Христов прогнозира, че България ще свали ветото пред Северна Македония за започване на преговори за членство в ЕС:

"Още едно задкулисие. Няма да издържат управляващите на натиска, а някои дори не го чувстват като натиск, а го изпълняват".

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ИВО ХРИСТОВ МОЖЕТЕ ДА ЧУЕТЕ ТУК

#Иво Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай