И утре без протест на превозвачите

И утре без протест на превозвачите
A A+ A++ A

Координационният съвет, занимаващ се с организацията на протеста на превозвачите, е решил днес протест да няма. Шофьори на ТИР-ове и автобуси, които все още не знаят за решението за отлагане на протеста, са връщани от организаторите. 

Координаторите на демонстрациите обявиха за БНР, че протест няма да има и в четвъртък.

Превозвачите очакват и отговор защо вчера при наличните документи за разрешението на протест от страна на Столичната община и СДВР, не бяха допуснати в центъра на София.  

Вчера те блокираха Цариградско шосе, където полицията спря автошествието им към центъра на града. За да предотврати ескалация на напрежението, щабът на протестиращите отмени днешната акция. 

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи обясни за "Хоризонт":

"Снощи след дълги обсъждания щабът на протеста прецени, че в днешния ден няма да се провеждат протестни действия. Днес в движение ще решаваме как ще продължим. За нас беше от ключово значение това, което се случи снощи, че полицията дойде, започна да действа извън рамките на нормалното, според нас и поради тази причина ние не искаме да има ескалация на напрежението. За да се предпазим от възникване на такова напрежение, преценихме, че в днешния ден няма да има протестни действия".

Днес стана ясно, че превозвачите са получили от Столичната община и от полицията разрешение за протестни действия за утре и вдругиден. Те обаче все още не са решили кога ще се възползват от това. Йордан Арабаджиев обясни, че протестиращите са по-скоро ориентирани към 18 май, когато към тях ще се присъединят представители и на други браншови организации.

Превозвачите получиха от Столичната община разрешение за демонстрации утре и в петък. 

Министърът на образованието и науката Николай Денков е призовал протестиращите превозвачи да се съобразят с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май.

Според съобщение на министерството Денков е помолил градският транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9 часа и между 12 и 14:30 часа, за да може зрелостниците да се придвижат нормално до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след изпита. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници