Радев назначи Габриела Наплатанова bTV за член на СЕМ от президентската квота

Радев назначи Габриела Наплатанова bTV за член на СЕМ от президентската квота
A A+ A++ A

Държавният глава назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от президентството. Тя ще заеме мястото на досегашния шеф на СЕМ Бетина Жотева, чийто мандат изтече в началото на май.

„На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента“, се казва в съобщението от "Дондуков" 2.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”, продължават с информацията от президенството.

В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО. През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”. Старши репортер в „бТВ Медиа Груп“, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г.

Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан.

Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера. Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца, пишат от президентството.

Габриела Наплатанова е съпруга на полк.Николай Русев, командир на авиобаза "Граф Игнатиево", считан е за най-близкия приятел на Румен Радев.

#габриела наплатанова #СЕМ #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай