Стотици хиляди се присъединиха към шествието „Безсмъртен полк“ в Москва

Стотици хиляди се присъединиха към шествието „Безсмъртен полк“ в Москва
A A+ A++ A

Лошото време не се превърна в пречка за шествието на „Безсмъртния полк“ в Москва, стотици хиляди жители на руската столица вече се събраха, за да участват в него, съобщават руските агенции. В акцията участва и президентът на страната Владимир Путин, който държи в ръцете си портрет на своя баща, който се е бил по фронтовете на Втората световна война.
 
В рамките на кампанията „Безсмъртен полк“ наследниците на  съветските войници всяка година излизат по улиците на градове и села с портрети на свои близки и приятели, участници във Втората световна война и работници от тила. Шествието се провежда редовно в Русия на 9 май от 2012 г., когато се проведе първата акция в модерен формат в Томск. През 2019 г. повече от 10 милиона души взеха участие в шествия в 3700 града и населени места на Руската федерация. През 2020 и 2021 г поради COVID-19 „Безсмъртният полк“ се проведе в онлайн формат.
 
Тази година дължината на маршрута ще бъде 7 километра: московчани ще минат по Ленинградски проспект през центъра на Москва до Червения площад.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници