Депутатката от ГЕРБ, блъснала велосипедист, ще обжалва акта

Депутатката от ГЕРБ, блъснала велосипедист, ще обжалва акта
Според информацията Йоана Кирова е отнела предимство на пешеходна пътека на кръстовището на булевард „Цар Освободител“ и улица „Г. С. Раковски“ и е блъснала велосипедист. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ Йоана Кирова ще обжалва акта, който получи за катастрофа с велосипедист в четвъртък.

Според информацията Йоана Кирова е отнела предимство на пешеходна пътека на кръстовището на булевард „Цар Освободител“ и улица „Г. С. Раковски“ и е блъснала велосипедист, който не е пострадал сериозно при сблъсъка.

Съставен й бе акт по закона за движение по пътищата. Глобата за Кирова, която е снаха на отвлечения от групата „Наглите“ бизнесмен Киро Киров, е 100 лв.

„Движих се с нормална скорост. Имам вече акт и ще го обжалвам, защото имам възражения“, заяви Йоана Кирова, цитирана от БГНЕС, и разказа собствената си версия за случая.

„Движих се с автомобила си по посока от БАН към ул. „Раковски“ и приближавайки пешеходната пътека, поглеждам отляво и отдясно, установих, че няма пешеходци, след което тръгвам да преминавам пътеката. В дясната лента до мен се движи микробус, в този момент, в който влизам и преминавам пешеходната пътека, пред мен изскача човек на велосипед. Аз подминавам, защото не можех в този момент да спра, той минава зад мен и стига до тротоара, на който имаше полицай. Полицаят идва до мен, казва да отбия, защото трябва да ми пише акт и ...това беше“, разказа Йоана Кирова.

Тя допълни, че няма контакт с блъснатия велосипедист, но той не е предявил претенции спрямо депутатката.

„Оспорвам това, че съм отнела предимство“, категорична е Йоана Кирова, а за положението на микробуса вдясно от нея Йоана Кирова каза, че няма навик и спомен да следи кой е спрял и кой - не.

#Йоана Кирова #депутат от ГЕРБ #кръстовище #катастрофа #велосипедист #Киро Киров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници