Най-после: Електронен обмен в държавата

Най-после: Електронен обмен в държавата
„По този начин вече администрацията не може да бъде безнаказана – виждате час, дата, секунда кога влиза писмото“, заяви премиерът за новата система. Снимка: chudesa.net
A A+ A++ A

Електронен обмен на документи между пет държавни администрации стартира днес.

„По този начин вече администрацията не може да бъде безнаказана - виждате час, дата, секунда кога влиза писмото“, заяви днес премиерът Бойко Борисов след демонстрация на новата електронна система в Министерството на транспорта.

По думите на премиера това е придобивка за българските граждани, която ще спести на държавата 5 млн. лв., предаде БГНЕС.

На демонстрацията освен Бойко Борисов присъстваха и почти всички министри. Премиерът потвърди, че ще се бърза да се вкарат кметствата и общините в тази програма, за да може да ги контролира.

Борисов каза, че обича такива хитринки и добави, че министърът на земеделието Мирослав Найденов не присъства на откриването на новата система, защото раздава шарани на бедните и децата в Ихтиман.

„Старата ни система е деловодна, за която са плащани милиони и са отишли в небитието, защото тя не работи. През 2012 г. трябва да имаме електронни досиета, електронни рецепти“, заяви министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Нели Нешева уточни, че ще се търсят решения и в здравеопазването, защото на този етап е трудно всеки пациент да има електронен подпис, за да влиза в здравното си досие.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков пък допълни, че в момента се търсят начини да се стимулира предлагането на електронни услуги, и отправи предложение да започне да се стимулира също и търсенето.

Готовността на социалното министерство за влизане в системата е около 15%, заяви социалният министър Тотю Младенов.

#министър-председател #премиер #Бойко Борисов #администрация #министри #Мирослав Найденов #министър на земеделието #Ихтиман #Стефан Константинов #министър на здравеопазването #Националната здравноосигурителна каса #Нели Нешева #Трайчо Трайков #министър на икономиката #Тотю Младенов #социален министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници