217272 статии       |       475 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85845| EUR 1.95583| GBP 2.28024|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

МО настани украинци в свои почивни бази

26 април 2022, вторник / 14:14; Коментари: 0
Send to Kindle
МО настани украинци в свои почивни бази
Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните действия в Украйна и продължава да транспортира и настанява украински граждани, потърсили спасение в България.
 

През април министерството предостави още една своя почивна станция за настаняване на украински граждани. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 души. Това са 249 възрастни и 102 деца и юноши до 18 години.

 

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица - 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ са настанени 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ вече са постъпили седем украински граждани, като Министерството на отбраната съдейства с организацията и транспорта по преместването и настаняването.

 

Поради динамичната ситуация, броят на украинските граждани във ведомствените почивни бази на министерството непрекъснато се променя. Служителите на агенцията продължават да им оказват съдействие от различно естество, предимно по трудови и здравни въпроси, и въпроси, свързани с образованието на децата.

 

Продължава операцията по превозване на украински граждани, която започна на 4 март, съвместно с Министерството на външните работи. Към днешна дата 1791 души са превозени по маршрутите от граничните пунктове в Румъния до България от военнослужещи с автобуси от Командването за логистична поддръжка. Те извършват и вътрешни транспорти на територията на България, в рамките на които са превозени общо 1097 души.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: