Отнемат лиценза на „Он Травел" заради туристите в Марбея и Мармарис

Отнемат лиценза на „Он Травел" заради туристите в Марбея и Мармарис
Лицензът на туроператора „Он Травел", който изостави свои клиенти в курортите Марбея и Мармарис в Испания и Турция, ще бъде отнет, обяви Иво Маринов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма отнема лиценза на туроператора „Он Травел", който изостави свои клиенти в курортите Марбея и Мармарис в Испания и Турция.

Решението обяви зам.-министърът с ресор „Туризъм" Иво Маринов, предаде БГНЕС.

„Проблемът с българските туристи в Мармарис е решен. Те ще останат в Турция до събота, като престоят и връщането им обратно в България ще бъдат заплатени от турската фирма, с която „Он Травел" е сключила договор," обясни още Иво Маринов.

Основната причина за отнемането на лиценза са последните проблеми на туристи, клиенти на „Он Травел".

„Он Травел" има застрахователна полица 1,4 млн. лв., съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Именно от застрахователя контрагентът на „Он Травел" в Турция ще си търси парите за нощувките и пътуването обратно на българските туристи," поясни той.

От министерството обмислят още да се въведе задължение за всички туроператори да прилагат копие от застрахователната полица към всички договори, които сключват. Така, на практика, ще се улесни получаването на парите при възникването на застрахователно събитие.

#„Он Травел" #Марбея #Мармарис #български туристи #Делян Добрев #министър на икономиката #Иво Маринов #застраховка #Испания #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници