На 11 октомври БЧК организира Ден за подкрепа на Перник

На 11 октомври БЧК организира Ден за подкрепа на Перник
Доброволци на Българския червен кръст събира средства за пострадалите от земетресението на 22 май в Деня за Перник – 11 октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Доброволци на Българския червен кръст събира средства за пострадалите от земетресението на 22 май в Деня за Перник – 11 октомври.

БЧК ще разположи касички на ключови места в областните градове, предаде БГНЕС.

Ще има и плакати - „Послания на надеждата", на които гражданите и минувачите с отпечатък от дланта си символично ще подадат ръка на пострадалите.

Касичките на БЧК в София ще бъдат разположени от 16:00 до 18:30 часа в подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски", в градинката пред Националния дворец на културата (до паметника на Фритьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина (до езерото „Ариана").

Резултатите от акцията в цялата страна ще бъдат обявени на следващия ден.

На 11 октомври - Ден за Перник, призоваваме в 12:55 часа всички българи, където и да се намират, да изпратят 1 SMS на 1255, заявяват организаторите от БЧК.

Чрез клубовете на БМЧК много училища са заявили своето желание да се включат в инициативата. Някои от тях ще излъчат по радиоуредбите си призоваващият аудио клип за Перник.

В София учениците от 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин" точно в 12:55 часа ще се съберат в училищния двор, за да изпратят заедно SMS на номер 1255.

#Перник #земетресение #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници