Фон дер Лайен и Борел видяха зверствата в Буча с очите си

Фон дер Лайен и Борел видяха зверствата в Буча с очите си
A A+ A++ A

Украинският премиер Денис Шмихал, заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и премиера на Словакия Едуард Хегер посетиха украинския град Буча край Киев, за да видят последствията от престъпленията, извършени от руската армия срещу цивилни. Шмихал съобщи това в Telegram, според Укринформ.

„Посетихме Буча. Показах на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на върховния представител на ЕС Жозеп Борел и на премиера на Словакия Едуард Хегер зверствата, извършени от руските военни срещу украински цивилни“, каза Шмихал. 


Той каза, че украинците никога няма да простят на врага тези престъпления. „Работим заедно с нашите европейски партньори, за да спрем агресора възможно най-скоро“, добави той. 


Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел пристигнаха в Киев на 8 април.

Градовете Ирпин, Буча, Хостомел и цялата Киевска област бяха освободени от руски нашественици в началото на април. В освободените градове и села са регистрирани масови убийства на цивилни от руснаци.

В момента телата се ексхумират от масови гробове.

#Буча

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници