Дянков се отказал от идеята си за „регионални заплати“

Дянков се отказал от идеята си за „регионални заплати“
Финансовият министър Симеон Дянков се е отказал от идеята за различна минимална работна заплата по региони, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков се е отказал от идеята за различна минимална работна заплата по региони, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев.

Синдикатите повдигнали въпроса по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) във вторник, но той не е бил подложен на обсъждане, след като Симеон Дянков обяснил, че предложението не било сериозно.

Икономически предложението е разумно, ще доведе до гъвкавост от гледна точка на икономическата ситуация в отделните райони, обясни преди седмица финансовият министър.

„Дянков каза, че това е една идея, която той е лансирал в публичното пространство, но не е нещо сериозно," обясни Константин Тренчев, цитиран от БТА.

Други две идеи, които Константин Тренчев определи като екзотични и смята, че трябва да се забравят, са данъкът върху лихвите на депозитите и облагането на пенсиите, предаде БТА.

На срещата на НСТС синдикатите и работодателите изразиха притеснение за приходите през следващата година.

КНСБ и КТ „Подкрепа" обаче стоят на коренно противоположни позиции за разходната част на Бюджет 2013, стана ясно на заседанието на тристранния съвет.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #КТ „Подкрепа" #Константин Тренчев #Национален съвет за тристранно сътрудничество #НСТС #пенсии #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници