Руски генерал: Неонацистите в Украйна държат 4,5 милиона цивилни за жив щит, вършат зверства

Руски генерал: Неонацистите в Украйна държат 4,5 милиона цивилни за жив щит, вършат зверства
A A+ A++ A

Неонацистите в Украйна използват повече от 4,5 милиона цивилни, включително 6838 чужденци от 18 страни, като жив щит, каза ген. Михаил Мизинцев, началник на Центъра за управление на националната отбрана на Русия.

„Въпреки факта, че хуманитарните коридори се отварят всеки ден, украинските неонацисти продължават да държат повече от 4,5 милиона цивилни като жив щит в Киев, Харков, Чернигов, Суми и повече от 20 други блокирани големи градове. Има 6838 граждани на 18 държави сред тях“, каза той .Според Мизинцев екипажи на 70 кораба от 15 държави се намират в блокирани морски пристанища в Украйна.

Той каза още, че в Русия работят над 9500 центъра за временно настаняване за бежанци от Украйна.

Националистите, изоставени от Киев в Мариупол, организираха масов терор в градските квартали, които все още са под техен контрол, каза Мизинцев.

„Най-ужасяващата хуманитарна катастрофа възникна в Мариупол поради беззаконие, извършено от украински националисти", обясни той.

"Отчаяни и безумни, бандитите, осъзнавайки, че всяка помощ от Киев е невъзможна, предприеха масов терор в районите на Мариупол, които все още държат", каза военният.

"Междувременно проверената информация, която получаваме, сочи за ужасни зверства, извършени от полудели от отчаяние бойци“, описа страхотии Мизинцев.

Той отбеляза, че тоналността на активната комуникация на екстремистите с киевските власти, която руските сили пресичат всеки ден, показва техния изключителен гняв към украинските власти, които просто са ги изоставили.

Междувременно им се заповядва „да стоят на земята до смърт“, като вече им е присвоен статут на „мъченици от Мариупол“, добави генералът.

#Русия #жив щит #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници