Кабинетът орязал с 11 млн. лв. бюджета на БАН за 2013 г.

Кабинетът орязал с 11 млн. лв. бюджета на БАН за 2013 г.
11 млн. лв. не достигат за издръжката на Българската академия на науките (БАН) през 2013 г., алармира президентът на КТ „Подкрепа" Контантин Тренчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

11 млн. лв. не достигат за издръжката на Българската академия на науките (БАН) през 2013 г. според предвидения от правителството бюджет за научната институция, алармира президентът на КТ „Подкрепа" Контантин Тренчев.

Той е повдигнал въпроса за бюджета на БАН по време Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) във вторник, предаде БГНЕС.

Бюджетът на академията се запазва в същия размер от 59 млн. лв., което означава, че няма достатъчно пари нито за заплати, нито за парно. Не достигат 11 млн. лв. и работещите там са принудени да излизат в неплатен отпуск, отбелязват от синдиката.

„Крайно време е да се разбере, че трудът не значи само труд с лопата, а значи и труд с глава," коментира Константин Тренчев.

На заседанието не е обсъждан въпросът за диференцирането на минималната работна заплата на регионален принцип, предложено от финансовия министър Симеон Дянков.

„Дянков каза, че това е една идея, която той е лансирал в публичното пространство, но не е нещо сериозно," обясни Константин Тренчев.

#КТ „Подкрепа" #Национален съвет за тристранно сътрудничество #НСТС #БАН #Бюджет 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници