Русия използва за първи път хиперзвуковия "Кинжал" в Украйна

Русия използва за първи път хиперзвуковия "Кинжал" в Украйна
A A+ A++ A

Руските военновъздушни сили съобщават, че са унищожили ракетен арсенал в украинската Ивано-Франкивска област с хиперзвукова ракета, предаде ДПА.

Ракетата "Кинжал" е поразила и унищожила подземен склад за боеприпаси в Делятин в Югозападна Украйна вчера, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.

Информацията не може да бъде потвърдена, но ако е вярна, това ще е първият случай от началото на войната, в който Русия съобщава за използването на новата си балистична ракета "въздух-земя". Това ще бъде и първото бойно използване на ракетата, заявиха от министерството.

Ракетите "Кинжал" се изстрелват от изтребители МиГ-31 и според Русия могат да поразяват цели на разстояние до 2 000 км. Хиперзвуковите ракети превишават няколко пъти скоростта на звука и летят със скорост над 6000 километра в час.

Ген. Конашенков също така информира, че руските сили за използвали противокорабна ракета "Бастион" за атакуване на украински военни цели близо до черноморското пристанище Одеса. Русия за първи път използва "Бастион" по време на военни действия в Сирия през 2016 г., припомня Асошиейтед прес.

#Русия #войната в Украйна #кинжал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници