ИЗВЪНРЕДНО! Бойко Борисов е задържан при операция в Банкя, тече спецакция в цялата страна (ДОПЪЛНЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! Бойко Борисов е задържан при операция в Банкя, тече спецакция в цялата страна (ДОПЪЛНЕНА)
A A+ A++ A

В акция на МВР са арестувани бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър на ГЕРБ, бившият шеф на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Акцията е на Националната полиция и Европейската прокуратура, съобщиха офиицално от МВР. Ведомството посочи, че това е станало в хода на мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България.

За образувани 120 разследвания по сигнали за злоупотреби в България с европейски пари в сферите на земеделието, строителството и обществените поръчки.съобщи преди ден европейският прокурор Раура Кьовеши, чието посещение продължи в четвъртък със среща с главния прокурор Иван Гешев.

На този етап полицията е ограничила движението на четиримата, докато текат обиските, а след това ще бъдат задържани за 24 часа с полицейско разпореждани. По-късно европейските делегирани прокурори могат да поискат от съда постоянното им задържане под стража, без да имат досега с прокуратурата, ръководена от Иван Гешев.

В къщата на Севделина Арнаудова е открит джип, който е собственост на фирмата "Аркад", която построи продължението на "Турски поток" през България, съобщи неофициално източници на МВР.

От ГЕРБ отрекоха да е задържан лидерът им, но потвърдиха информацията, че 10 полицаи са влезли в дома на бившия премиер в Банкя. Пристигнали са около 20 часа и до момента продължават да са там. Домът на Борисов се обискира, а отпред започват да се събират младежки активисти на партията.

МВР в Банкя при Бойко Борисов - арестуван е (допълнена)

"Няма никой над закона", написа лаконично в профила си премиерът Кирил Петков.

 

Говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова потвърди пред NOVA новината за текущата акция.

"Статусът на премиера във Facebook изразява позицията, която той заема от първия ден на управлението", коментира Бориславова.

"2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве. #БъдетеЗдрави", написа минути по-късно и бившият хазартен бос Васил Божков, който се намира в Дубай и отдавна твърди, че е плащал подкупи за милиони на Борисов и Горанов.

 

Борисов е третият бивш държавен лидер на страната ни, който ще се окаже в ареста след Тодор Живков и Андрей Луканов.

 

Очаквайте подробности!

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници