Премиерът: Младежкото ГЕРБ страхува хората във Фейса с хибридки за войната срещу 2 млн. лв. за нощ

Премиерът: Младежкото ГЕРБ страхува хората във Фейса с хибридки за войната срещу 2 млн. лв. за нощ
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков обяви, че може да приеме руските хибридни атаки, но не и тези на български партии, които се опитват да извлекат от войната в Украйна политически дивиденти. Той участва в Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от в. „Капитал“.

„Знаете ли кое е грозното? Ако беше само хибридната война, примерно, някакви руски интереси се опитват да разклатят България, така че да не сме толкова категоричен партньор в Европейския съюз и НАТО – това го разбирам. В смисъл, ако погледнеш от другата страна, нормално е да се опиташ – в момента си във война, трябва да използваш всички методи“, каза министър-председателят по време на форума.

„Което много ме дразни е, че нашите български политически сили, които не са свързани с войната, са готови да се присъединят към тези хибридки само за да извлекат някакви малки политически дивиденти. Е това вече е до някаква степен предателство.

Когато младежкото ГЕРБ, което толкова се радваше, че сме го споменали, ето, споменавам го пак младежкото ГЕРБ, - зад него стои една сериозна инвестиция от спонсорирани постове – над 2 милиона за една вечер във фейсбук, за да използваш страха на хората от войната и да се присъединиш към хибридките, които текат, е, това е престъпление и това е ниво на предателство, което аз лично... там имам много по-силно негативно чувство, отколкото руската хибридна атака. Хората са във война – трябва и те да атакуват. Така че тези бананови кори, които идват от руските хибридки, ще ги поемем. Ама българското предателство – да използваме тази ситуация за някакви малки политически дивиденти, еми това просто ме отвращава“, заяви Кирил Петков.

„Как ще реагираме? Ами ще трябва да комуникираме по-ясно. Това виждам, че е част от нашия проблем. По-ясно, по-често – хората да бъдат спокойни. И се надявам, че приказката за лъжливото овчарче ще си дойде на мястото. Един път те засилват да купуваш олио, втория път ще те засилят да купуваш брашно, третия път ще те засилят... и на четвъртия път ще кажеш „абе тука някой ме лъже и някой ме мотае“. Така че, надявам се, че хората в един момент ще започнат да игнорират тези заигравания с техните страхове“, добави премиерът.

#Кирил Петков #МГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници