Зеленски предупреди: Русия ще удари Одеса с бомби и ракети!

Зеленски предупреди: Русия ще удари Одеса с бомби и ракети!
A A+ A++ A

Те се готвят да бомбардират Одеса. Руснаците винаги са посещавали Одеса, винаги са изпитвали само гостоприемство в Одеса, само искреност. А сега какво? Бомби срещу Одеса? Артилерия срещу Одеса? Ракети срещу Одеса? Това ще бъде военно престъпление, това ще бъде историческо престъпление. Това заяви във видеосъобщение във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски.

"Украинци, ние вече сме спечелили своето бъдеще, но все още се борим за настоящето си. Това е много важно. Борим се за това къде ще бъде границата. Между живота и робството. И това не е само наш избор. Гражданите на Руската федерация правят същия избор в момента -между живота и робството. Днес. Утре. През следващата седмица. Това е времето, в което все още е възможно да се победи злото без непоправими загуби", заявява още държавният глава на Украйна.

Изявлението на Зеленски само потвърждава прогнозите, че една от най-близките цели на руската инвазия е именно Одеса. Само преди няколко часа украинските Военноморски сили съобщиха на официалната си страница във Фейсбук, че черноморското крайбрежие в Одеска област е минирано. 
"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област. Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", написаха военните в предупреждението си. 

Очакванията за руски десант в Одеса е от поне няколко дни. Тогава украинските военни обявиха, че към града пътува десантен отряд в състав 4 големи десантни кораба и 3 ракетни катера.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници