Британското разузнаване: Русия взима на прицел населени райони в Украйна

Британското разузнаване: Русия взима на прицел населени райони в Украйна
A A+ A++ A

Британското военно разузнаване каза днес, че руските сили взимат на прицел населени райони в Украйна, но силата на съпротивата забавя руското настъпление, предаде Ройтерс.

Мащабът и силата на украинската съпротива продължават да изненадват Русия, посочи британското военно разузнаване в съобщение.

Русия отговаря като взима на прицел населени райони на много места в Украйна, включително в Харков, Чернигов и Мариупол, отбелязва британското разузнаване.  Досега Русия е прибягвала до подобна тактика в Чечения през 1999 г. и в Сирия през 2016 г., използвайки въздушни и наземни боеприпаси.  Русия многократно отрече да взима на прицел райони с цивилни.

Същевременно за руски обстрел срещу североизточните украински градове Суми и Лебедин, съобщи в "Телеграм" ръководителят на регионалната администрация в Суми Дмитро Живицки, предаде ДПА. Руски самолети са унищожили склад за храни и строителни материали, както и паркинг с автомобили. В петък е била разрушена комбинирана топлоелектрическа централа.

В град Охтирка, разположен между Киев и Харков, вече няма никакво отопление, а на места освен това няма вода и електричество. Във вторник 70 украински войници бяха убити при руска ракетна атака в града. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници