Visa и Mastercard до дни спират работа в Русия

Visa и Mastercard до дни спират работа в Русия
A A+ A++ A

Visa и Mastercard спират до дни работа в Русия, съобщи УНИАН. Това означава, че издадените в Русия карти няма да работят зад граница, а издадените в чужбина карти няма да действат в Русия. 

"Повече от седмица светът наблюдава шокиращите и опустошителни събития в резултат на руската инвазия в Украйна. Нашите колеги, нашите клиенти и нашите партньори са били засегнати по начини, които повечето от нас не могат да си представят.

По-рано споделихме стъпките, които предприехме в отговор на тези събития, като благополучието и безопасността на нашите служители са наш първи и основен приоритет. И докато се ориентирахме и спазвахме нашите регулаторни ангажименти, ние сме в постоянен диалог с нашите клиенти, партньори и правителства. Получихме гледни точки от нашите служители, в допълнение към хората от индустрията, потребителите и нашите акционери. Ние също така обмислихме какво би било най-важно, за да подкрепим продължаващата наличност на услуги, ако е възможно, за засегнатите хора в региона.

Имайки предвид всичко това – и като отбелязваме безпрецедентния характер на настоящия конфликт и несигурната икономическа среда – решихме да спрем нашите мрежови услуги в Русия.", това съобщава Mastercard в официалния си сайт. 

Това се случва след 25 години работа в Русия. Подобно е и съобщението на Visa. 

Както отбелязва Bloomberg, всеки с карта, издадена в Русия, все още ще може да плаща продукти и услуги с карти Mastercard и Visa, но нито една финансова компания няма да обработва транзакциите - Националната система за разплащателни карти на Русия (NSPK) ще трябва да се справи вместо тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници