ГЕРБ предлага пакет от законови промени заради пристигащите от Украйна бежанци

ГЕРБ предлага пакет от законови промени заради пристигащите от Украйна бежанци
A A+ A++ A

ГЕРБ предлага пакет от законови промени, с които да се облекчат процедурите за бежанци от български произход.

„Първият пакет от законови изменения предвижда изменения и допълнения на Закона за убежище и бежанците. Предвиждаме да бъде създадена нова глава за чужди граждани с български произход и българско самосъзнание, които биха поискали убежище в България. Идеята ни е тези наши граждани българи, които са украински граждани да могат да се обръщат към консулите или при пристигане тук да могат да се обръщат директно към кметовете и областните управители – т.е. една облекчена процедура и транспортирането им да се осигурява от държавния бюджет”, заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„При пристигане те трябва да получават веднага настаняване в общински или държавни жилища или в частни хотели като държавата според нас трябва да поеме разходите до размера на един общински наем за съответната община”, добави той.

По думите му промените предвиждат тези граждани, пристигайки у нас, да получават право на убежище по ускорен ред. „Това ще зависи от администрацията на президента. Призоваваме това да се случва бързо”, посочи Чолаков.

#ГЕРБ #война #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници