ИЗВЪНРЕДНО! Путин заповяда да се подготвят ядрените оръжия (ВИДЕО, ДОПЪЛНЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! Путин заповяда да се подготвят ядрените оръжия (ВИДЕО, ДОПЪЛНЕНА)
A A+ A++ A

По време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов Владимир Путин разпореди силите за ядрено възпиране да бъдат приведени в състояние на специална готовност, съобщават Ройтерс и РИА Новости.

Държавният глава е подчертал, че Западът не само предприема неприятелски стъпки по отношение на икономиката, но и висши служители на НАТО си позволяват агресивни изказвания срещу Русия.

В руската армия сили за сдържане са ядреното оръжие и хипурзвуковите ракети тип "Кинжал" е "Циркон". 

Преди броени дни приключиха учения на стратегическия арсенал на Русия, включтелно с изстрелване на балистични и свърхзвукови ракети.

Първата реакция на постоянния представител на САЩ в ООН на новината е, че това е неприемливо ескалиране на ситуацията.

"Това означава, че президентът Путин продължава да ескалира тази война по начин, който е тотално неприемлив и трябва да продължим да сдържаме действията му по възможно най-категоричен начин", каза през телевизия Си Би Ес Линда Томас-Гринфийлд.

Силите за стратегическо възпиране (ССС) са гръбнакът на бойната мощ на руските въоръжени сили и са предназначени да сдържа агресия срещу Русия и нейните съюзници, както и да победят агресор, включително във война с използване на ядрени оръжия, се казва в документи на министерството на отбраната.

Те включват стратегическите настъпателни сили (СНС) и стратегическите отбранителни сили (СОС).

"Стратегическите ядрени сили, които включват Ракетните стратегически сили, са в основата на стратегическите ядрени сили, оборудвани с междуконтинентални ракетни и авиационни системи и прецизни оръжия с голям обсег.

СНС включват и стратегически неядрени сили като сили с двойно предназначение - формирования и части от стратегически и далечни бомбардировачи, както и подводници, кораби и военноморски ракетоносци на ВМС с конвенционални прецизни оръжия с голям обхват.

В основата на СОС са боеспособните сили и средства на Силите за въздушно-космическа отбрана, които включват система за предупреждение за ракетни нападения, система за управление на космоса, противоракетна отбрана и противокосмическа отбрана и противовъздушна отбрана", казва справочникът на министерството.

 

 

 
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници