Говорителят на Путин: Правим го от загриженост към бъдещето на Русия, демилитаризираме

Говорителят на Путин: Правим го от загриженост към бъдещето на Русия, демилитаризираме
A A+ A++ A

"Специалната операция за демилитаризиране на Украйна е продиктувана от национални интереси и загриженост за бъдещето, там не се преследват други цели." Това заяви пред журналисти Дмитрий Песков, говорителят на президента на Русия Владимир Путин, предаде "РИА Новости".

„Разбира се, ситуацията е много тревожна и, разбира се, това е много, много труден въпрос. Но както обясни президентът в обръщението си към руснаците, всичко това е продиктувано, наистина, от нашите национални интереси, това е продиктувано от загриженост за бъдещето на страната ни. И, разбира се, ние всъщност преследваме само такива цели и никакви други", коментира Песков.

Руският президент Владимир Путин по-рано обяви, че е решил да проведе специална военна операция срещу Украйна . В телевизионно обръщение към руснаците той каза, че обстоятелствата „изискат от нас решителни и незабавни действия, народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ“.

Президентът на Руската федерация заяви, че цялата отговорност за кръвопролитието ще бъде на съвестта на управляващите в Украйна и призова украинските военни да не изпълняват престъпните заповеди на украинските власти, да оставят оръжията и да се прибират у дома. 

#Дмитрий Песков #Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници