Скандали и оставки в ГЕРБ – Калофер

Скандали и оставки в ГЕРБ – Калофер
Изборният ден в Калофер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ Николай Петков поиска оставката на лидера на партията в Калофер София Димитрова заради загубата на партията на частичните избори за кмет в града.

Кандидатът на ГЕРБ Лалка Драгова получи само 41 гласа на изборите в неделя, а Румен Стоянов, който бе подкрепен от БСП, получи над 88 на сто от гласовете.

Преди месеци София Димитрова поиска касирането на вота и отстраняването от длъжност на Румен Стоянов, информира БТА.

„Поемам отговорността като областен ръководител, защото позволих местната ни структура да номинира късно своя кандидат и да не се мобилизира достатъчно по време на кампанията“, каза Петков.

Според него „предложението му е прието от общинското ръководство и Димитрова вече е била освободена“, но самата тя все още не е коментирала отстраняването си.

Рано е да се каже кой ще застане начело на организацията на ГЕРБ в Калофер, предстоят анализ и много срещи с хората, допълни Петков.

До частичните избори за кмет на Калофер се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Стоянов, а ВАС потвърди решението на комисията.

Причината за това е, че след встъпването си в длъжност новоизбраният кмет не е заличил фирмата си от търговския регистър, с което е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация.

На второ място в Калофер с 9.28% остана кандидатът на НДСВ Йордан Колев, като цяло изборният ден приключи с 63.4% избирателна активност.

#скандал #ГЕРБ #Калофер #избори #кмет #частични избори #БСП #Румен Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници